Dorohoi News Logo

Proprietarii caselor afectate de inundatii vor primi câte 1000 de lei

dorohoi 2010

Proprietarii a 345 de case afectate de inundaţii, care au suferit avarii nestructurale, adică necesită doar reparaţii, vor primi din partea primăriei câte 1000 de lei, sumă destinată achitării unei părţi din contravaloarea manoperei. Asta doar dacă  aleşii locali vor aproba această iniţiativă a executivului, în şedinţa de astăzi, 28 octombrie.
   Potrivit referatului ce a stat la baza proiectului de hotărâre, alocarea celor câte 1000 de lei pentru fiecare casă vine după ce au fost înregistrate mai multe cereri venite din partea locuitorilor afectaţi, care se plângeau că nu au resurse financiare pentru plata manoperei reparaţiilor. Acelaşi document arată că banii vor fi alocaţi din cei 800.000 de lei, donaţi municipalităţii de Consiliul Local al Sectorului 5 al capitalei, condus de Marian Vanghelie.
   „Având în vedere numărul mare de cereri prin care se solicită ajutarea cu forţă de muncă, întrucât majoritatea sunt cu posibilităţi materiale reduse, propunem ca o parte din suma de 800.000 de lei acordată de Sectorul 5 Bucureşti, să fie redirecţionată către ajutorarea proprietarilor celor 345 de case, cu câte 1000 de lei pentru fiecare casă, dându-le posibilitatea să achite o parte din contravaloarea manoperei la reparaţii” se arată în referatul de specialitate care mai precizează că despăgubirile se vor acorda în urma solicitării scrise a celor prejudiciaţi, pe baza actului de constatare întocmit de organele competente, lista cu cele 345 de case fiind întocmită de compartimentul de specialitate a Primăriei, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcţii. Proiectul de hotărâre mai prevede că decontarea sumei de 1000 de lei se va face pe bază de situaţii de lucrări sau orice alt act, inclusiv declaraţie pe proprie răspundere, din care să rezulte că suma a fost folosită pentru plata manoperei la reparaţia imobilului afectat de inundaţii. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro


 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web