Dorohoi News Logo

Primaria Dorohoi va construi podete pentru combaterea inundatiilor

pod la inundatii (4)

Două podeţe construite şi unul redimensionat. Asta au aprobat printre altele consilierii locali, în şedinţa ordinară de joi, 28 octombrie. Mai exact, este vorba de aprobarea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a indicatorilor tehnico economici, aferente acestei investiţii care prevede realizarea a două podeţe pe străzile C.D. Gherea şi Sălciilor şi refacerea podului de pe strada Lt. Popescu, care trebuie redimensionat.
   Construirea de urgenţă a celor două podeţe de pe străzile C.D. Gherea şi Sălciilor a devenit o necesitate după inundaţiile din vara acestui an şi vor asigura continuitatea canalului din partea dreaptă a rambleului căii ferate care traversează oraşul de la nord-vest la sud-est. Secţiunea podeţelor va fi corespunzătoare asigurării tranzitării debitului de apă, în cazul unor căderi masive de precipitaţii.   
   Construcţia acestor podeţe se regăseşte ca recomandare şi în studiul de risc la inundaţii, comandat de municipalitate în acest an şi realizat de un colectiv de cadre universitare de la Iaşi. Potrivit hotărârii adoptate de consilieri, realizarea celor două podeţe de ridică la aproxiamtiv 330.000 de lei din care lucrări de construcţii montaj 275.000 de lei. În cazul podeţului de pe strada Lt. Popescu, consilierii au aprobat documentaţiile pentru redimensionarea acestuia care în prezent nu asigură tranzitarea apei în cazul căderilor abundente de precipitaţii. Dealtfel, aici, a fost locul unde în repetate rânduri, chiar şi la ploi mai reduse ca intensitate, apa a revărsat peste maluri inundând curţile şi locuinţele riveranilor.   
   Conform hotărârii adoptate de consilieri, valoarea lucrărilor de redimenionare a podeţului de pe strada Lt. Popescu, se ridică la 198.713 delei din care, construcţii montaj, 168.920 de lei. Conducerea primăriei spune că documentaţiile aprobate de consilieri vor sta la baza iniţierii, împreună cu instituţiile judeţene, a unei Hotărâri de Guvern, în baza căreia se va face finanţarea. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web