Dorohoi News Logo

Dupa exemplul dorohoiului, alte zece comune infiinteaza centre de zi pentru copii

andrei

Ideea înfiinţării unui Centru de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc, similar celui inaugurat miercuri la Dorohoi, a fost preluată şi de alte administraţii locale din comunele din judeţ.
   Anunţul a fost făcut de deputatul Andrei Dolineaschi în timpul inaugurării centrului de la Dorohoi, când a spus că alte zece comune au iniţiat proiecte similare. Este vorba de comuna Ibăneşti, unde a început deja construcţia unui Centru de zi, oraşul Bucecea şi comunele Dersca, Şendriceni, Leorda, Cândeşti, Mihăileni, Văculeşti, Vorona şi Tudora, ultimele aflându-se cu documentaţia în diferite stadii de implementare, unele trecând de avizul comisiei interministreiale de la nivelul guvernului.
   Valoarea finanţării asigurată de guvern este de 100.000 de euro pentru fiecare centru din comune la care se adugă o contribuţie locală, în bani sau natură, aceasta din urmă reprezentând terenul sau o clădire veche, pe structura căreia să se ridice viitorul edificiu, la care se adugă o sumă reprezentând un anumit procent din valoarea proiectului. Aceste proiecte sunt finanţate în cadrul programului „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”. 
   Administraţiile locale care au demarat aceste proiecte fac parte în marea lor majoritate din Colegiul Dorohoi, deputatul Andrei Dolineaschi dar şi Radu Surdu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din Dorohoi, implicându-se direct în sprijinirea şi consilierea în vederea ducerii la bun sfârşit a acestora. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web