Dorohoi News Logo

Activitatea primariei data peste cap de recensamantul agricol

Dorohoi Primaria

Activitatea primăriei, în special cea legată de relaţia cu publicul, a început să fie afectată, după ce de ieri, 24 de angajaţi ai instituţiei participă la recensământul agricol. Lipsa acestora din birouri nemulţumeşte atât populaţia venită să-şi rezolve anumite probleme, dar şi restul angajaţilor primăriei, neimplicaţi în procesul de recenzare, care în aceste condiţii trebuie să preia şi activitatea celor plecaţi pe teren la recensământ. „Am fost ieri pe la primărie să-mi rezolv nişte probleme şi nu am avut cu cine discuta, prin birouri bătea vântul. Mi sa spus că angajatul cu care trebuia să discut este plecat la recensământ. Cred că situaţia nu este normală” a declarat un dorohoian venit la primărie la orele amiezii.
   De partea cealaltă, reprezentanţii primăriei spun că realizarea recensământului este mai mult decât obligatorie şi cu toate că legea în baza căreia se desfăşoară recensământul, nu impune folosirea exclusivă a angajaţilor primăriei, au fost totuşi folosiţi specialiştii din instituţie, fiind familiarizaţi cu tematica recensământului. „Chestioanrele care trebuie completate au un anumit grad de dificultate, dacă apelam la alte categorii profesionale din oraş, era necesar timp pentru instruirea lor. La asta se adaugă şi faptul că noi, salariaţii primăriei, cei implicaţi în procesul de recenzare, avem salarii mici, de 500 sau 700 de lei pe lună, după reducerile bugetare. Cei aproape 1000 de lei pe care-i primim pentru aproape două luni de stat în frig, prin gospodăriile dorohoienilor, nu cred că trebuie să stârnească invidia sau nemulţumirea altora, ar trebui să înţeleagă” a declarat un angajat al primăriei, implicat în recensământul agricol.
   Referitor la absenţa angajaţilor primăriei din instituţie pe perioada recensământului, secretarul primăriei, Veronica Florea şi în acelaşi timp, recenzorul coordonator pentru Dorohoi, a declarat că, potrivit actului normativ ce reglementează organizarea recensământului agricol, recenzorii sunt scutiţi pe perioada desfăşurării acestuia, de obligaţiile de serviciu, beneficiind de toate drepturile aferente locului de muncă. „Cu toate acestea, la nivelul conducerii primăriei, s-a stabilit ca cei 24 de recenzori să vină în fiecare dimineaţă la muncă la primărie, să rezolve problemele curente până la ora 10 sau 11 şi abia apoi să meargă pe teren pentru realizarea recensământului” a declarat Veronica Florea, secretarul primăriei şi recenzorul coordonator pentru municipiul Dorohoi.    
   Recensământul se desfăşoară în perioada 2 decembrie 2010, 31 ianuarie 2011, având ca obiectiv, culegerea datelor referitoare la suprafeţe şi utilizarea terenurilor agricole, efective de animale, plantaţii viticole şi pomicole, utilaje şi maşini agricole, sisteme de irigaţii, persoane care desfăşoară activităţi agricole, metode de producţie agricolă şi de dezvoltare urbană, desfăşurându-se la nivel naţional, fiind şi o cerinţă a Uniunii Europene. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web