Botoşănenii îşi pot lua gândul de la porcii crescuţi ecologic în gospodăriile ţăranilor din judeţ, cu furaje proprii şi fără aditivi meniţi să accelereze creşterea animalelor.
Toţi porcii comercilizaţi în magazinele şi hala de carne provin din Uniunea Europeană sau din crescătorii din alte judeţe, scrie adevarul.ro.
"Carcasele de porci ce se tranşează şi comercializează în halele de carne sau magazine provin din comerţul intracomunitar şi sunt sacrificaţi într-un abator autorizat din ţară, se import direct carcasele sau porcii sunt crescuţi într-o fermă autorizată din ţară şi sunt tranşaţi apoi într-un abator autorizat ", a declarat doctorul Viorel Axinte, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
În Botoşani nu există nicio crescătorie autorizată de porci şi un singur abator autorizat să tranşeze porci care să fie comercializaţi ulterior în magazine şi hale de carne, însă acesta importă carcasele din Uniunea Europeană. (DorohoiNews.ro)