Dorohoi News Logo

Noua vama de la Stanca-Costesti a fost deschisa traficului

vama_stanca

Miercuri seara a fost pusa in functiune noua vama de la Stanca - Costesti. Dupa un an si jumatate de la inceperea lucrarilor, noul sediu a devenit operational. El a fost deschis, miercuri seara, traficului de persoane si autovehicule, urmind ca inaugurarea oficiala sa aiba loc in luna ianuarie.
     Noua vama este realizata dupa cerintele Schengen, avind dotarea corespunzatoare pentru supravegherea intrarilor si iesirilor din tara, dar si pentru efectuarea unor verificari minutioase a tuturor masinilor care intra sau ies in/din tara, in cazul in care acestea sunt suspecte, scrie botosaninews.ro. Cladirea va fi folosita de vamesi si politisti de frontiera, care pina acum au lucrat in conditii improprii. Ei stateau in baraci din lemn, iar actiunile de verificare a documentelor cetatenilor care intrau sau ieseau din tara se facea pe vint, ploaie sau ninsorare, fara existenta unei copertine.
     Investitia se ridica la peste cinci milioane de euro si a fost realizata din fonduri asigurate de Autoritatea Nationala a Vamilor. (Dorohoinews.ro)

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web