Dorohoi News Logo

Ceremonie militară la Monumentul „Ostaşul român în atac” din Dorohoi cu depunere de coroane și defilarea detașamentului de onoare

monument

Ceremonie militară la Monumentul „Ostaşul român în atac” din Dorohoi Anul 2018 reprezintă un an cu o încărcătură istorică, spirituală și patriotică de o mare însemnătate pentru toți românii, fiind anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

Cu acest prilej, Primăria Municipiului Dorohoi, Instituţia Prefectului-Judeţul Botoşani și Garnizoana Botoşani invită dorohoienii să participe la ceremonia militară prin care se vor omagia eroii dorohoieni căzuți în Primul Război Mondial.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 21 noiembrie, în fața Primăriei din Dorohoi. Activitățile vor debuta la ora 11:00 și vor cuprinde: primirea onorului militar de către prefectul județului Dan Șlincu, oficierea unei slujbe de resfințire a Monumentului „Ostaşul român în atac”, ceremonia de depunere de coroane, defilarea detașamentului de onoare, dar și un scurt concert susținut de Muzica Militară a Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”- Iași.

Monumentul a fost reabilitat printr-un proiect elaborat la inițiativa primarului Dorin Alexandrescu și finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Național Centenarul Marii Uniri, fiind unul din cele 22 de proiecte deja aprobate pentru județul Botoșani.

 Pentru buna desfăşurare a activităţii şi siguranţa circulaţiei, structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu Poliția Locală Dorohoi, vor lua măsuri specifice de asigurare a ordinii şi siguranţei publice la locul de desfăşurare a ceremonialului, pe întreaga durată a evenimentelor. Traficul în zonă va fi blocat în intervalul orar 11:00-13:30.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web