Dorohoi News Logo

Dorohoiul aflat în poziţie de top la achitarea taxelor şi impozitelor

Elena Popescu

Anul acesta Dorohoiul a înregistrat, chiar dacă vă vine greu să credeţi creşteri în anumite domenii. Conform datelor primite de la Biroul de Taxe şi Impozite din Municipiul Dorohoi, pe anul 2010 s-a consemnat o crestere a incasarilor pana la 30 noiembrie, cu aproximativ 10%.  Ceea ce ne arată că dorohoienii şi-au plătit impozitele şi taxele mai mult decît în anii trecuti. Faţă de luna noiembrie  2009, s-a constat o creştere a încasărilor cu 3 miliarde lei la persoanele fizice şi 5 miliarde lei la persoanele juridice.
   ,,Comparativ cu economia oraşului  este o suma mare, deşi poate nu pare. Oamenii trebuie să ştie că aceşti bani pe care ei îi dau se întorc tot la ei. Banii formează veniturile proprii ale Consiliului Local. Ţin să adaug că vom initia în viitor un top al  ,,bun platnicilor spre a arăta societăţii că se poate indiferent de dificultăţi. Ştim că e greu, mai ales în Dorohoi. Colectarea merge lent din cauza salariilor mici, dar  trebuie să ţinem pasul cu schimbările", a declarat pentru DorohoiNews.ro, Popescu Elena, şef Serviciu Taxe şi Impozite.
În legătură cu acest subiect Dorin Alexandrescu, primarul Dorohoiului a dorit să transmită: ,,Vreau să mulţumesc cetăţenilor pentru contribuţia lor avînd în vedere situaţia socio-politico-economică deosebit de grea din acest an. Veniturile cetăţenilor au scăzut, însă mă bucur că aceştia şi-au plătit taxele şi impozitele în mod exemplar. Cu ajutorul lor am reuşit să suplinim deficitul de 8 miliarde rezultat prin reducerea cheltuielilor, implicit a bugetelor locale cu 25% de către Consiliul Judeţean". (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web