Dorohoi News Logo

Exerciţiu în caz de urgenţă în această seară, în municipiul Botoșani

exercitiu interventie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani desfăşoară în această seară, începând cu 20.30, un exerciţiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse în incinta Shopping Center – Carrefour din municipiul Botoşani, dar şi în zonele adiacente acestuia.

Potrivit scenariului, în urma unei explozii urmată de un incendiu se produc mai multe situații de urgență în incinta complexului comercial cum ar fi: incendii, prăbușirea unor elemente de construcție, avarii la instalațiile de alimentare cu apă, gaze naturale și energie electrică, accidente rutiere.

Vor mai fi simulate acțiuni de căutare-salvare a unor persoane surprinse sub dărâmături sau care au fost intoxicate cu fum, stingerea mai multor incendii, descarcerarea unor persoane rămase captive în două autoturisme implicate într-un accident rutier.

Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor va fi verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale acestora vor participa și forţe şi mijloace ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Poliţiei Locale, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, UPU- SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoşani, DELGAZ GRID, precum şi personalul de la locul de muncă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani cere scuze participanţilor la trafic pentru eventualele neplăceri cauzate de această acţiune, mulţumeşte pentru înţelegere şi face apel către populaţie să respecte regulile stabilite de către autorităţi.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web