Dorohoi News Logo

Planul ROŞU de intervenţie activat în incinta Shopping Center - Carrefour Botoșani. Zeci de pompieri în alertă - FOTO

actiune pompieri Botosani (3)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a desfășurat în această seară, între orele 20.00 – 22.30, un exerciţiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse în incinta Shopping Center – Carrefour din municipiul Botoşani, dar şi în zonele adiacente acestuia.

Potrivit scenariului, în urma unei explozii urmată de un incendiu s-au produs mai  multe situații de urgență în incinta complexului comercial, respectiv: incendii, prăbușirea unor elemente de construcție, avarii la instalațiile de alimentare cu apă, gaze naturale și energie electrică, accidente rutiere.

Au fost simulate acțiuni de căutare-salvare a unor persoane surprinse sub dărâmături sau care au fost intoxicate cu fum, stingerea mai multor incendii, descarcerarea unor persoane rămase captive în două autoturisme implicate într-un accident rutier.

Deciziile au fost luate în urma analizării situațiilor de urgență produse, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, la care au participat prefectul județului, Dan Constantin Șlincu, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel dr. ing. Mihail Cristian Amarandei și șefii instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor create, respectiv ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Poliţiei Locale, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, UPU- SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoşani, DELGAZ GRID, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Botoșani, Inspectoratului Județean în Construcții, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă, UM 01189, Garnizoanei Botoșani UM 01251 și Direcției Județeane de Telecomunicații Speciale.

Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani mulțumește tuturor celor care au contribuit direct sau indirect la reușita acestui exercițiu.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web