Dorohoi News Logo

Expoziție de jucării la Dorohoi

JUCARIILE_Dorohoi

Muzeul de Științele Naturii Dorohoi în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor București vă invită în perioada 19 aprilie – 28 mai 2019 într-o călătorie fascinantă în lumea jucăriilor de altădată.

Jucăriile, de toate felurile, aparțin unor colecționari cu inimă de copil, frații Cristian și Mihail Dumitru. Le-au strâns de-a lungul anilor (peste 12.000 de piese) și au pornit prin țară cu expoziția care smulge zâmbete celor ce-și recunosc păpușile sau mașinuțele primite în dar. 

O parte dintre ele au fost fabricate în România între anii 1930 – 1980, altele au fost cumpărate din străinătate sau din târgurile de vechituri. Fiecare jucărie, din cele peste 1.000 ce vor fi expuse la muzeul din Dorohoi, are în spatele ei o poveste sau a fost martora unei emoții, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Chiar dacă nu au lumini, nu scot sunete sau nu sunt controlate de la distanță, jucăriile de altădată îi îndeamnă pe copii să descopere cu ce s-au jucat părinții sau bunicii lor. 

Oare când au apărut jucăriile? Întotdeauna jucăriile au fost la fel? Cu ce s-au jucat părinții și bunicii? Sunt întrebări ale căror răspunsuri vă propunem să le descoperiți prin intermediul expoziției „Jucăriile copilăriei de altădată” care se va deschide la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, vineri, 19 aprilie 2019, ora 12:00.

Vă așteptăm dragi copii, dar și părinți și bunici, să vizitați expoziția și să retrăiți clipele copilăriei!

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web