Dorohoi News Logo

Copiii Complexului de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi la expoziția de jucării - FOTO

expozitie jucarii

Muzeul de Științele Naturii Dorohoi în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor București a deschis vineri 19 aprilie 2019 la ora 12 ,expoziția de jucării, o călătorie fascinantă în lumea jucăriilor de altădată.

Copiii Complexului de apartamente „Floare DE Colț” Dorohoi au fost prezenți la vernisajul expoziției cu titlul: „Jucăriile copilăriei de altădată”, însoțiți de innstructorii de educație: Elena Sian Olariu, Loredana Cozma, Tiberiu Hangan și Ana Camelia Mihăilă Andrieș.

Jucăriile, de toate felurile, aparțin unor colecționari cu inimă de copil, frații Cristian și Mihail Dumitru. Le-au strâns de-a lungul anilor (peste 12.000 de piese) și au pornit prin țară cu expoziția care smulge zâmbete celor ce-și recunosc păpușile sau mașinuțele primite în dar. 

O parte dintre ele au fost fabricate în România între anii 1930 – 1980, altele au fost cumpărate din străînătate sau din târgurile de vechituri. Fiecare jucărie, din cele peste 1.000 ce sunt expuse și la muzeul din Dorohoi, are în spatele ei o poveste sau a fost martoră unei emoții, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Chiar dacă nu au lumini, nu scot sunete sau nu sunt controlate de la distanță, jucăriile de altădată îi îndeamnă pe copii să descopere cu ce s-au jucat părințîi sau bunicii lor.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web