Dorohoi News Logo

Stadionul „1 Mai” din Dorohoi gazda etapei judeţene a Concursului „Prietenii Pompierilor”

Prietenii Pompierilor

Vineri, 10 mai a.c., începând cu ora 09.00, pe stadionul „1 Mai” din municipiul Dorohoi se va desfăşura etapa judeţeană a Concursului cercurilor de elevi „Prietenii Pompierilor”.

Competiţia este destinată tuturor elevilor din învăţământul gimnazial, având ca scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi de promovare a atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în situaţii de risc.

Concursul are două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică constă în rezolvarea unui chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.

La proba practică, elevii trebuie să-şi arate îndemânarea şi viteza, la „pista cu obstacole” şi „ştafeta de 400 metri cu obstacole”.

Anul acesta, organizatorii concursului, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au decis să ofere un premiu special câștigătorilor locului I.

Astfel, liderii acestei competiții se vor califica direct în „Tabăra de vară în domeniul situațiilor de urgență”, care va fi organizată în perioada 29.06 – 05.07.2019, la Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” – Memorialul Ipotești.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web