Dorohoi News Logo

NEWS ALERT : Dorohoieni fiţi pe fază, a început marea demolare

Demolare centru Dorohoi2

Centrul municipiului freamata de bucurie, astazi în Dorohoi a început actiunea de demolare a centrului vechi, care, de zeci de ani de zile, ocupa spatiul central al orasului.
   Angajatii societatii de Servicii Publice Locale dotati cu utilaje adecvate au inceput demolarea cladirilor vechi din zona centrala a orasului. Ca urmare a proiectului de hotarare aprobat in sedinta Consiliului Local Dorohoi directorul Dragos Popoiu declara pentru Dorohoi News: „ …vom trece la demolarea acestor constructii din aceasta zona insalubra, inestetica, care reprezinta un focar de infectie  si  un pericol pentru cetatenii care circula in aceasta zona, ma refer la elementele acestor constructii care pot sa cada si sa-i accidenteze”.
   Aceste 15 imobile situate pe str. Dimitrie Pompeiu (dupa intersectia cu str. George Enescu) au avut o suprafata construita de peste 1300mp si au fost proprietate de stat (pentru care chiriasii plateau chirie la Primaria Municipiului Dorohoi), pe langa acestea se mai demoleaza inca 4 cladiri care au fost proprietate privata iar proprietarii au considerat ca nu se merita sa mai investeasca in renovarea si consolidarea lor.
   Actiunea este motivata prin faptul ca aspectul centrului, nu face cinste unui oraş european, ca Dorohoiul. Nu putem incerca să modernizam Dorohoiul,  fara a depasi o etapa care este deja istorie in orice oras civilizat.
   Aceasta actiune este generata de modernizarea municipiului, dar inca nu au fost facute declaratii cu privire la ce se va construi in acea zona. (DorohoiNews.ro)



Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web