Dorohoi News Logo

A inceput dezafectarea taberelor de sinistrati din Dorohoi

Director DAS Dorohoi Radu Surdu

Directia de Asistenta Sociala impreuna cu ISU Botosani a trecut de marti 11 ianuarie, la procesul de diminuare a capacitatii taberei de sinistrati din zona Drochia asta constand in ridicarea locuintelor  modulare  eliberate de persoanele care au locuit pana in momentul de fata in acestea. O parte din persoanele care au locuit in aceasta tabara de sinistrati au primit case noi in acelasi cartier, drept pentru care s-a procedat la ridicarea unui numar de cinci module.

“Vom incepe aceasta actiune si in zona Dumrava Rosie unde in momentul de fata avem eliberate un numar de 14 locuinte modulare. Directia de Asistenta Sociala Dorohoi este insarcinata sa se ocupe de partea administrativa al acestei tabere drept pentru care dorim sa ne facem treaba cu constiinciozitate, asa cum am promis atat in fata Consiliului Local cat si in fata Comitetului pentru Situatii de Urgenta. In cursul acestei luni vom continua aceasta actiune prin marirea numarului de module ridicate in urma eliberarii acestora de catre familiile care au locuit in ele”, a declarat pentru Dorohoi News, directorul DAS Dorohoi Radu Surdu.

Autoritatile locale sunt puse intr-o situatie delicata, referitor la actiunea de diminuare a capacitatii taberelor de sinistrati din Municipiul Dorohoi datorita imposibilitatii asigurarii sumelor necesare pentru derularea in conditii bune al acestei activitati.

“O parte  din locuintele modulare care au fost aduse in urma inundatiilor din vara anului 2010 in Municipiul Dorohoi au fost puse la dispozitia autoritatilor judetene pentru a fi transportate in locurile de depozitare special amenajate. Ne dorim ca aceasta actiune sa continuie dar intampinam mari probleme cu asiguraea utilajelor necesare ridicarii acestor module dat fiind lipsa banilor. Dupa cum am mai spus sumele allocate de Consiliul Judeten municipiului Dorohoi prin bugetul aprobat marti 10 ianuarie 2011, sunt cu 60% mai mici fata de anul trecut ceea ce face imposibila plata pentru aceste activitati”, a declarat pentru Dorohoi News, primarul Municipiului Dorohoi Dorin Alexandrescu. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web