Dorohoi News Logo

Mihai Tibuleac : „Liderii politici nu trebuie sa se amestece la impartirea bugetului”

Tibuleac M.

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tibuleac, spera ca la repartizarea bugetului Consiliului Judetean, de pe 31 inaurie, sa nu mai intervina liderii de partid. El considera ca acestia săvârşesc un grav act de nelegalitate, dincolo de lipsa de caracter de care dau dovadă, scrie botosaninews.ro.

"M-am referit la cei care în mod evident aproape de la începutul exercitării mandatului meu de preşedinte tot se ocupă de problemele mele, în loc să se ocupe de problemele dumnealor, că au destule. Şi eu cred că aceasta este clar o imixtiune în activitatea instituţiilor care funcţionează în ţara asta", a precizat Tibuleac.

In opinia acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean, atâta vreme cât poartă răspunderea în ceea ce priveşte repartizarea sumelor, alimentarea cu fonduri de echilibrare sau cu altă destinaţie a unităţilor administrativ-teritoriale, trebuie să fie lăsat să şi facă o repartizare care să antreneze cu adevărat această răspundere.

"Eu în mod clar, când va veni un primar şi va spune că nu este în regulă acolo, că am necazuri din cauză că mi s-a repartizat o sumă disproporţionată la începutul anului, eu îl voi trimite la liderii de partid, care au făcut ca lucrul acesta să se petreacă. Mai mult decât atât, îi cer domnului Ţurcanu, care este şi parlamentar, să modifice şi legea şi să scrie acolo că dacă Finanţele repartizează 80%, atunci 20% repartizează liderii de partid şi cu asta am spus tot, mai ales că am văzut că a fost şi legitimat intelectual", a mai spus Tibuleac.  (DorohoiNews.ro)

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web