Dorohoi News Logo

Amplă manifestare cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Școlii Normale „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni

sendriceni

Primăria Comunei Șendriceni și Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” vă invită în ziua de 11 octombrie 2019, cu începere de la ora 9.00, pentru a fi alături de noi la o amplă manifestare cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Școlii Normale ”Alexandru Vlahuță”. 

Cu acest prilej se vor dezveli busturile profesorului emerit C.N. Iancu, cel care a înființat vestita Școală Normală și căreia i-a fost director și profesor peste un sfert de veacși cel al scriitorului și memorialistului Alexandru Vlahuță (trecut în eternitate la 19 noiembrie 1919) care este patronul spiritual al liceului din comună.

Pentru această manifestare, trei fii ai comunei Șendriceni, absolvenți și ei ai Școlii Normale/Pedagogice din Șendriceni s-au preocupat de reeditarea Monografiei „Școala Normală de la Șendriceni – evocări” apărută la Editura Litera, București, 1978.

In școala va fi organizata o expoziție cu cărțile donate de foștii profesori și absolvenți ai școlii. Cu speranța că veți putea răspunde invitației noastre vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi, de foștii absolvenți ai Școlii Normale sau de absolvenți ai unității indiferent de denumirea pe care scoală a avut-o de-a lungul timpului, de cadre didactice și foste cadre didactice, de personalități care s-au format in acest locaș de educatie.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web