Dorohoi News Logo

Zilele Recoltei organizate la Dorohoi s-au încheiat pe un ton oficial și de spectacol - FOTO

Zilele Recoltei 2_06

A sosit în caleașca-i aurie toamna, cea mai darnică fiică a bătânului an.Toţi trăim din roadele pământului, chiar dacă stăm pe trepte diferite. E momentul când gospodinele se gândesc la anotimpul care urmează, când totul, aproape totul împietrește, așa că încearcă fiecare să aibă grijă de cămara sa.

La sfârșit de septembrie, cu ocazia împlinirii a 612 ani de atestare documentară a Dorohoiului, Primăria Municipiului a amenajat cea mai mare piață în aer liber, unde producătorii direcți de fructe și legume au oferit gospodinelor posibilitatea de a se aproviziona cu produse autohtone, sănătoase, de calitate. Duminică, 29 septembrie 2019 a avut loc cea de-a doua zi a recoltelor la Dorohoi, eveniment desfășurat în Piața Mare. 

Ca și în prima zi și în cea de-a doua zi, începând cu ora 9:00, organizatorii au pregătit un program folcloric, cu cântece și jocuri populare, cu soliști vocali și instrumentiști care oferă o atmosferă de sărbătoare. Astfel, în Piața Mare, cu prilejul Zilelor Recoletei au evoluat: Ansamblul de juniori „Cordăreanca”, coordonat de către familia Mirela și Cristian Dumitraș, dar și Ansamblul folcloric „Stejărelul”,coordonat de către prof. Leonid Enea. Surpriza momentului a reprezentat-o și evoluția Ansamblului „Moștenitorii” din Rîșcani, Bălți, Republica Moldova. 

De asemenea, au fost prezenți senator Doina Federovici, prefect Dan Șlincu, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, director a Casei de Pensii, Cristina Anton și, bineînțeles primar al Municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu, care a mulțumit invitaților pentru prezență și organizatorilor pentru buna desfășurare a evenimentului. (Andra I.)

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web