Dorohoi News Logo

Amintiri despre trecut – „Dorohoiul de altădată” - FOTO

Dorohoi 01

Uneori ne lăsăm copleşiţi de viteza ameţitoare cu care timpul trece peste noi, lăsându-ne purtaţi de nostalgia vremurilor care au trecut. Vă propun azi, să ne amintim, privind câteva imagini în care timpul a încremenit prin anii 80, cum arăta zona proaspăt demolată în centrul oraşului.

Astfel, aceste fotografii au devenit o fereastră deschisă spre lume, de către pelicula ce nu a cunoscut ce a fost şi ce va fi, dar au păstrat aceste locuri aşa cum arătau în momentul de timp respectiv, smulgând mişcării necontenite a timpului un crâmpei de viaţă. Este, într-adevăr, bulversant să devii depozitarul acestor comori care altfel ar fi putut să dispară. Așa se pune problema “vieții de apoi” a imaginilor, a transmiterii lor, ce facem cu ele astăzi ? Blocurile încă nu începuseră a fi construite, terenul din jurul sinagogii era ticsit de grămezile de moloz, grinzi de beton, cărămizi şi pietre.

Clădirea fostului OCL încă nu fusese demolată, alăturat de această clădire a funcţionat fostul laborator de cofetărie şi patiserie (clădire care a rezistat până în prezent – mă refer aici la clădirea din spatele actualului CEC). 

Solicităm acelor cititori, care deţin fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al oraşului, să le trimită pe adresa redacţiei, pentru a fi făcute publice. (Marius Petrescu)

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web