Dorohoi News Logo

Acțiune a polițiștilor în județul Botoşani! Au fost aplicate zeci de amenzi!

politie-rutiera-razie-amenzi

Poliţiştii Biroului Rutier Botoşani, miercuri 11 decembrie, au acţionat pe raza întregului municipiu, pentru asigurarea unui climat de disciplină şi siguranţă în rândul participanţilor la trafic. 

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind suma de 8.300 de lei şi au reţinut 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

Poliţiştii recomandă pietonilor:
  - să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea de pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;
  - să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea de pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);
  - să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;
  - să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament, să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;
  - pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;
  - să nu traverseze prin spatele mijloacelor de de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie;
  - copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor!

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto:
-  dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare şi evitaţi  acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. 
-  folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
-  păstraţi o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul care se deplasează în faţa dumneavoastră, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
-  folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web