Dorohoi News Logo

Proiect de gestionare a cainilor fara stapan

Dorohoi caini fara stapan

Tinand cont de noul proiect de management integrat al deseurilor la nivel judetean care implica si inchiderea definitiva a rampei de gunoi de la Dorohoi, amplasamentul padocurilor de la caini care se afla acolo, trebuie sa fie mutat eventual pe alta locatie. Acest lucru implica costuri destul de mari si tine de Consiliul Local. Deocamdata Dragos Popoi, directorul SPL Dorohoi, a gasit cateva solutii pentru diminuarea costurilor si pentru a lega aceasta parte de gestionare a cainilor fara stapan de amplasament si de alte lucrari viitoare sau prezente, referindu-se aici la locatia de la iazul Ladarita, unde se intentioneaza sa se faca unele modernizari si sa se ia unul din grajdurile fostei ferme pentru a amenaja aceste padocuri.”Daca aceste lucruri vor fi legate una de alta se va diminua o parte din costuri”, a precizat directorul Dragos Popoi.

Referitor la strangerea cainilor fara stapan, se incearca sa se incheie un contract cu un medic veterinar, exista deja o oferta si urmeaza sa se ia o decizie in acest sens. Cheltuielile de intretinere a unui caine pentru o luna de zile sunt mai mari decat sterilizarea, acestea ajungand la aproape 100 lei/luna.

“Referitor la strangerea cainilor de pe raza orasului, nu mai dovedesc sa ii adun. Acest lucru este un fel de munca de sisif, tinand cont de lucrurile pe care toti le stiu dar se fac ca nu le stiu. Voi apela la unele sponsorizari, deoarece costurile sunt mari si nu poate numai primaria sa suporte aceste costuri. Este foarte greu si costisitor, numai eu stiu cum ma descurc.” a declarat pentru Dorohoi News directorul SPL Dorohoi, Dragos Popoi. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web