Dorohoi News Logo

Dorohoiul are bani putini si nevoi multe...

Dorohoi Primaria

Analiza bugetului in Consiliul Local va avea loc in jurul datei de 11 februarie. La o prima analiza, sumele care trebuie repartizate, sunt foarte mici si nu se stie deocamdata ce obiective trebuie retinute sau sunt prioritare. Daca s-ar pune problema renuntarii la finantarea unor proiecte importante din oras, trebuie facuta o analiza bine structurata pentru acest lucru. Unele din proiectele care ar putea ramane fara finantare, bineinteles cu riscurile aferente, ar fi: rezolvarea utilitatilor de la blocurile ANL, cofinantarea incubatorului de afaceri sau rezolvarea unor lucrari de infrastructura sau utilitati publice.

“Bugetul va fi pus in discutia Consiliului Local in data de 11 februarie sau in jurul acestei date si chiar daca banii sunt putini, se incearca mai multe variante in asa fel incat, cat mai multe obiective de investitii din orasul Dorohoi sa fie realizate”, a declarat pentru Dorohoi News primarul Municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Nerezolvarea utilitatilor de la blocurile ANL ar insemna ca aproximativ 100 de familii care se afla pe listele de asteptare sa nu mai poata beneficia de aceste locuinte, iar renuntarea la cofinantarea incubatorului de afaceri ar duce la pierderea posibilitatii de a incepe unele afaceri sau de a incuba niste firme si s-ar putea pierde aproximativ 10 miliarde, din finantarile de la Natiunile Unite si de la Guvernul Romaniei.

“Este foarte greu sa facem aceasta analiza, deoarece anul acesta constructia bugetului este un pic altfel spre deosebire de ceilalti ani, adica ceea ce este propus in bugetul de la inceputul anului trebuie si realizat, prin aceasta se da si o nota de responsabilitate, in plus, atat executivului cat si Consiliului Local”, a specificat  primarul Alexandrescu. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web