Dorohoi News Logo

Șase incendii în ultimele 24 de ore

incendii

Pompierii botoșăneni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a șase incendii izbucnite pe raza localităților Trușești, Vf. Câmpului, Pomârla, Hilișeu – Horia, Victoria (comuna Stăuceni) și Răchiți. 

La Trușești, Hilișeu – Horia, Victoria și Răchiți a ars vegetația uscată de pe cca. șase hectare, în timp ce la Trușești și Vf. Câmpului flăcările au distrus furaje și adăposturi de animale.

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis înspații deschise, jar purtat de vânt și căzut pe materiale combustibile și jocul copiilor cu focul.

Pentru stingerea celor șase incendii au intervenit, în total, 57 pompieri militari și voluntari. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 17.000 lei.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 250.000 lei. Pentru înlăturarea pericolului de incendiu, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă cetățenilor să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web