Dorohoi News Logo

Atenție unde aruncați măștile și mănușile de protecție

coronavirus-masca

Materialele sanitare de protecție se pot transforma în adevărate pericole pentru angajații din sistemul de salubrizare, care continuă să își desfășoare activitatea și în această perioadă.

Pentru a preveni apariția și răspândirea noului virus, COVID 19, în rândul angajaților care se ocupă de sortarea deșeurilor menajere generate în județul Botoșani, Asociația Intercomunitară Ecoproces Botoșani, face un apel către locuitorii județului și recomandă ca măștile de protecție, mănușile, șervețelele și batistele folosite să fie aruncate în containerele destinate deșeurilor menajere și NU în cele prevăzute pentru deșeuri reciclabile.

Măștile și mănușile folosite în scop preventiv de cetățeni, și care sunt ulterior aruncate în pubelele destinate colectării separate a deșeurilor reciclabile (plastic/metal, hârtie/carton), ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate manual de către angajații societății de salubrizare.

În condițiile în care o singură mască este contaminată, riscul raspândirii Coronavirusului în rândul muncitorilor de la stația de sortare este iminent. Pentru a preveni acest pericol, cetățenii sunt rugați să respectere comandările, și să arunce materialele sanitare de protecție în containerele prevăzute pentru deșeuri menajere.

Ca o măsură suplimentară, cetățenii care locuiesc la case, sunt rugați să folosească mănuși de protecție în momentul în care manipulează pubelele în care depozitează deșeurile, și să dezinfecteze mânerele acestora după ce le-au scos din curte, la poartă, în vederea colectării gunoiului.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web