Dorohoi News Logo

Discuții contradictorii pe buget la ședința Consiliului Local Dorohoi

Neînţelegeri între consilierii dorohoieni

Consilierii locali inntruniti in sedinta extraordinara de joi 10 februarie a Consiliului Local, au aprobat proiectul de buget pentru anul 2011. Unii consilieri locali au tinut sa faca amendamente care din punctul lor de vedere ar fi fost benefice pentru perioada prin care trecem.

Consilierul PNL Ciornei Nelu a propus ca in acest buget sa se introduca o noua pozitie la care sa fie trecut, reparatii scoli. A venit si cu solutia financiara pentru aceasta pozitie si anume taierea a 2 miliarde lei vechi din cofinantarea proiectului de construire a Incubatorului de Afaceri si trecerea acesteia la reparatii scoli. Acest lucru a starnit discutii contradictorii dar fara nici o finalitate, deoarece sumele propuse pentru cofinantatrea proiectelor nu pot fi diminuate. In cazul in care se face acest lucru finantarea externa se va sista si vom fi obligati sa platim inapoi si sumele primite pana in prezent  pentru finantarea acestui proiect.

Consilierul PDL Apetrei Catalin a propus un amendament in ceea ce priveste suplimentare sumelor alocate Spitalului Municipal Dorohoi cu un miliard de lei vechi, bani care dupa spusele acestuia ar putea fi taiati din sumele propuse pentru Directia de Asistente Sociala la pozitia cheltuieli de capital. Acest amendament a fost contracarat cu argumente de reprezentantii conducerii DAS.

Consilierul PSD Emilian Vamvu a tinut sa precizeze: “Este posibil si sindicatul SANITAS sa actioneze in judecata Spitalul Dorohoi pentru recuperarea celor 25 la suta si sa fim nevoiti sa platim acesti bani din bugetul spitalului, bani care vor trebui prinsi in contractul pe care va trebui sa-l semneze spitalul cu Casa in luna aprilie. A doua problema urgenta o reprezinta acreditarea spitalului pentru care ar trebui sa avem o dotare minima corespunzatoare, am vorbit cu domnul primar si il rog in mod special sa tina cont si de aceasta problema pentru ca altfel lucrurile se complica. Rog ca suma propusa in buget sa se si aloce nu cum s-a facut in anii trecuti, cand sumele trecute in buget nu au ajuns sa fie alocate spitalului, deasemenea rog ca suplimentarea acestor sume pentru spital sa reprezinte o prioritate pentru administratia locala”.

“Voi identifica surse, le voi supune dezbaterii dumneavoastra, sa suplimentam acest buget, pentru a acoperi tot ceea ce dumneavoastra ati spus prin luarile de cuvant. Vreau sa ma refer in primul rand la un proiect care are si urmari de dezvoltare in orasul Dorohoi, care urmeaza sa-l prezint saptamana viitoare Consiliului Local, proiect care a fost aprobat in principiu si care ar dubla aceste sume pentru dezvoltare de care discutam, deasemenea voi face demersurile necesare si la Consiliul Judetean pentru ca Dorohoiul sa nu fie vaduvit in continuare de alocare de fonduri”, a precizat primarul Dorin Alexandrescu.

Cu toate ca s-au facut amendamente si au fost discutii interminabile pe acest subiect, bugetul pentru anul 2011 a fost aprobat de catre Consiliul Local in forma propusa de catre executiv. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web