Dorohoi News Logo

Efectele vântului puternic

pompier

Vântul puternic care s-a abătut asupra judeţului Botoşani în ziua de 12 februarie 2011 a generat mai multe situaţii de urgenţă. În cele 9 ore în care Botoşaniul a fost sub incidenţa “Codului Galben” de vânt, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a înregistrat peste 60 de apeluri din partea cetăţenilor judeţului care sesizau că au rămas fără curent electric ori părţi din acoperişurile unor clădiri  au fost luate de vânt sau copacii şi stâlpii de tensiune au fost doborîţi la pământ.
    Pentru înlăturarea efectelor produse de vânt au fost angrenate, pe lângă forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, efective ale EON Electrica, Secţiei de Drumuri Naţionale şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate. Forţele inspectoratului au intervenit în 13 situaţii de urgenţă generate de vântul puternic. În localităţile Hudum, Săveni şi Dorohoi s-a acţionat pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil sau în pericol de a se prăbuşi peste locuinţe.
    În municipiul Botoşani, pompierii au lucrat ore în şir pentru a înlătura pericolul prezentat de bucăţile desprinse din acoperişurile unor blocuri de pe străzile Octav Onicescu, Griviţa, Marchian, Aleea Nucului şi de cărămizile ornamentale de pe faţada unui bloc de pe strada Marchian. Pe strada Octav Onicescu câteva plăci de azbociment au căzut peste un autoturism, avariindu-l uşor. Angajaţii ISU Botoşani au acţionat şi în curtea Spitalului Judeţean „Mavromati” unde acoperişul policlinicii a căzut peste clădirea administrativă.
    În municipiul Dorohoi s-a intervenit şi pentru îndepărtarea unor bucăţi din acoperişul unui bloc de pe strada Duzilor care puteau să cadă în orice moment şi să rănească trecătorii şi  pentru fixarea unei antene pe un bloc de pe strada Petru Rareş care era pe punctul de a se desprinde din cauza vântului puternic.
    Astăzi dimineaţă, la ora 05.00, nu erau alimentate cu energie electrică 19 de localităţi din judeţ, iar 21 localităţi erau alimentate parţial. (DorohoiNews.ro)

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web