Dorohoi News Logo

Un copil de 5 ani a căzut într-o fântână la Săveni. Pompierii au reușit să-l salveze - FOTO

Copil cazut in fantana (1)

Un copil de cinci ani a fost salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână. Evenimentul a avut loc în după amiaza zilei de joi, 9 iulie 2020, în orașul Săveni.

Pompierii au fost anunțați prin 112, la fața locului fiind direcționat un echipaj de la Garda de Intervenție Săveni. Un pompier a coborât în fântâna adâncă de aproape 10 metri și, ajutat de colegi, a scos băiețelul la suprafață, în viață. Un echipaj de la Ambulanță a preluat copilul și i-a acordat îngrijiri medicale.

Având în vedere că în această perioadă, cei mici petrec foarte mult timp în aer liber, reamintim câteva sfaturi pentru prevenirea unor tragedii: 

- Acoperiți fântâna cu capac!
- La fel, acoperiți cu capace (mai grele) orice alt vas cu apă din curte sau casă: cratiţe mari, găleţi, căzi, butoaie, etc.
- Ţineți găleţile cu apă potabilă cât mai sus şi acoperite – un copil mic se poate îneca şi într-un vas cu puţin lichid!
- Zăvorul este important în prevenirea accidentelor. Dacă aveţi toaletă în curte, formaţi-vă un obicei de a închide uşa cu zăvorul/cârligul.
- Orice groapă este un pericol pentru copilul mic. Îngrădiți aceste zone!

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web