Dorohoi News Logo

Grădinițe moderne pentru copiii dorohoieni finanțate de Banca Mondială

Schita Gradinita

Dorohoienii vor beneficia începând de anul acesta de doua investiții majore în domeniul educației. Vor fi construite două grădinițe moderne, cu finanțare de la Banca Mondială, una în cartierul Plevna și una în cartierul Olinescu.

Primarul Dorin Alexandrescu împreună cu lucrători din primărie, reprezentantul Băncii Mondiale și cu proiectantul, au fost Joi 24 februarie pe teren, în vederea întocmirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru adaptarea construcției la terenul existent în zona Plevna.

Din discuțiile avute cu reprezentantul Băncii Mondiale și din experiența proiectantului, reiese că  în maxim 60 de zile ar trebui ca proiectele să fie avizate și să se facă toate demersurile pentru licitație sau încredințarea lucrărilor. Se estimează ca la începutul lunii septembrie, să înceapă construcția efectivă a obiectivului de investiții.

“Sunt bucuros că cel mai mare cartier din Dorohoi va beneficia de o asemenea investiție, o grădiniță modernă, construită cu fonduri de la Banca Mondială. Acest lucru este benefic pentru copii, care vor beneficia de o educație corespunzătoare și de spații adecvate pentru a crește mari și frumoși. Este cea mai mare gradinița pe care Banca Mondială o finanțează, o gradiniță modernă”, a declarat pentru Dorohoi News, primarul Dorin Alexandrescu.

Tot pentru această zonă, primarul a luat legătura cu un ONG din Germania și se duc tratative  pentru crearea unui loc de joacă modern. În acest proiect administrația locală va amenaja spațiul destinat acestui proiect, iar ONG-ul din Germania va veni cu dotările necesare. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web