Dorohoi News Logo

Comunicat Primăria Dorohoi : Cimentul este bun pentru lucrări

ciment

În urma inundaţiilor din iunie 2010 care s-au produs pe raza municipiului Dorohoi, prin H.G. nr. 708 / 2010, Guvernul României a aprobat reconstrucţia caselor afectate de inundaţii. Astfel s-au alocat materiale de construcţie, printre care şi ciment produs de catre S.C. Holcim S.A. Bucureşti, punct de lucru “Ciment Câmpulung Argeş”, acesta fiind ciment Portland tip Structo.

In ultima perioadă au apărut în presă relatări cu privire la ieşirea din perioada de garanţie a cimentului. În urma acestor relatări Inspectoratul Judeţean în Construcţii Botoşani a concluzionat printr-un proces verbal de inspecţie că se interzice punerea lui în operă.
Pentru a debloca aceasta situatie, Primăria Municipiului Dorohoi a contactat firma S.C. Consproiect M S.R.L. Botoşani pentru realizarea unor analize de laborator în vederea stabilirii cu exactitate a caracteristicilor de punere în operă a cimentului.
În urma efectuării analizalor de laborator, de către S.C. Consproiect M S.R.L. Botoşani - Laborator autorizat de grad II, s-a constatat că cimentul corespunde condiţiilor STAS SR. EN. 196-1/2006 şi este bun pentru lucrări de construcţii. (DorohoiNews.ro)
 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web