Dorohoi News Logo

Reacția primarului Dorin Alexandrescu la articolul “Materiale bune de...FURAT!”

depozit materiale sinistrati (5)

În urma articolului publicat pe Dorohoi News, intitulat “Materiale bune de...FURAT!”, primarul Municipiului Dorohoi, a reacționat expunându-și punctul de vedere cu privire la ce se întâmplă la depozitul de materiale situat în zona gării. Pe această cale ținem să îl anunțăm pe domnul primar că demersul nostru a fost declanșat de reclamațiile unor cetățeni.

În primul rând cât timp a durat șederea noastră în respectivul loc, nu am întâlnit nici un organ de pază, astfel încât oricine ar fi trecut prin zonă la ora respectivă ar fi putut “împrumuta definitiv” câte ceva.

În al doilea rând se vede clar din imaginile prezentate că foarte multe material nu se aflau la locul lor. Indiferent de cantitatea mică sau mare pe care aceste materiale o reprezintă din cantitatea totală, sau felul în care se găseau, imaginile spun totul. Pentru un cetățean care nu a primit nimic și acel 0.5% ar fi însemnat foarte mult.

În al treilea rând Redacția Dorohoi News este una onestă și îi oferă acum primarului Dorin Alexandrescu ocazia de a-și prezenta versiunea. Ținem să subliniem că intenția noastră nu a fost și nici nu va fi niciodată aceea de a denigra imaginea primăriei sau a primarului, nu ne amestecăm în treburi politice, noi doar vorbim în numele celor care au cerut acest lucru.

Îi dorim primarului mult succes în rezolvarea problemei și îl anunțăm că atunci când va avea ceva de transmis opiniei publice, o poate face prin intermediul nostru cum a făcut și până acum. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Vă prezentăm versiunea primarului Dorin Alexandrescu.

 
DREPT LA REPLICĂ

Motivat de atacurile murdare lansate de presa locală în ultimul timp, sunt nevoit să intervin pentru a combate dezinformarea şi reaua-credinţă cu care se încearcă demonizarea activităţii Primăriei Dorohoi.
   De la început îmi exprim regretul cu privire la lipsa de obiectivitate de care ar trebui să dea dovadă o persoană care îşi asumă răspunderea de a semna un articol de presă. Aceasta cu atât mai mult cu cât se încearcă o minimalizare a activităţii de gestionare a materialelor de construcţie alocate de Guvern şi de numeroşi sponsori, materiale destinate reconstrucţiei sau reparării caselor persoanelor afectate de inundaţii.
   Deşi este cunoscută zicala potrivit căreia “graba strică treaba”, am fost martorii unei tehnici ieftine de manipulare a opiniei publice în momentul în care s-a tipărit o ştire iniţial îngrijorătoare: cimentul rămas pentru reconstrucţia caselor este expirat! Cei care au scris nu au avut răbdarea necesară pentru a afla rezultatul buletinului de analiză comandat de Primăria Dorohoi. Din păcate pentru cei care sperau să arunce o pată pe executivul dorohoian, expertiza efectuată a scos la lumină contrariul, cimentul existent putând fi folosit în condiţii de calitate.
   M-aş fi aşteptat să văd publicat un articol cu privire la acest aspect, dar din păcate, cel mai greu este să recunoşti că ai greşit.
   Surprinzător pentru mine a fost însă momentul în care am citit un articol cu iz de compunere, în publicaţia DOROHOI NEWS.
   Recunosc, este pentru prima dată când răspund unor atacuri murdare, dar în condiţiile în care răutatea unora riscă să creeze în mod artificial valuri de nemulţumire, prezentarea adevărului se impune de la sine.
   Înţeleg să prezint acest drept la replică referitor la articolul “Materiale bune de...FURAT!”, deoarece în acest caz s-au încălcat grosolan toate regulile deontologiei jurnalistice.
   Plecând de la sesizarea unor “anumiţi cetăţeni”, jurnalistul prezintă “situaţia deplorabilă” a depozitului de materiale de construcţii primite de la Guvern, povestind cu patos pueril despre câţiva paleţi de BCA şi cărămizi, care, din cauza manipulării în momentul descărcării din trenurile şi tirurile cu care au fost transportaţi, s-au răsturnat.
   Inutil să întreb pe jurnalist dacă a solicitat vreo explicaţie oficială de la cei pe care încearcă să-i umple cu noroi, pentru că în cazul în care ar fi făcut-o, ar fi aflat următoarele: în municipiul Dorohoi s-au primit un număr de 8920 mc de BCA, ceea ce înseamnă 6194 de paleţi. În prezent, în depozitul cu pricina se regăsesc un număr de aproximativ 30 de paleţi afectaţi de operaţiunile de manipulare.
   Pentru curiozitatea jurnalistului, această cantitate nu reprezintă decât 0,5% din totalul cantităţii de BCA primită de la Guvern, dar în acelaşi timp, mare parte poate fi utilizată fără probleme. De altfel, lipsa de inspiraţie a jurnalistului a fost aceea de a prezenta şi fotografii de la faţa locului, fotografii din care reiese clar că numai o mică parte din materialele de construcţii sunt afectate, iar aceste mici incidente sunt la urma urmei, de înţeles.
   În ceea ce priveşte paza depozitului, ţin să amintesc faptul că acest serviciu a fost şi este asigurat permanent, până în prezent nefiind constatat furtul a nici unei cărămizi.
Referitor la celelalte răutăţi şi lacrimi de crocodil vărsate de jurnalist pentru sinistraţii din Dorohoi, mărturisesc faptul că acestea nu califică nici un jurnalist, motiv pentru care aş aprecia dacă pe viitor veţi da dovadă de obiectivism. 
   În încheierea prezentului drept la replică doresc să asigur toate familiile sinistrate din municipiul Dorohoi că reconstrucţia locuinţelor afectate va continua fără nicio problemă, iar jurnalistului doresc să-i amintesc un singur lucru: asemănarea Primăriei cu un câine este cel puţin deplasată. 
 
Primar,
Ing. Dorin Alexandrescu

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web