Dorohoi News Logo

IBĂNEȘTI: Câștigătorii concursului de pictură pe sticlă „Icoana-Lumina Credinței”

1

Expoziția celei de-a XV-a ediții a concursului de iconografie „Icoana-Lumina Credinței”, organizată de Primăria comunei Ibănești a fost premiată vineri, 7 mai 2021.

Sărbătoarea Învierii Domnului este în fiecare an un prilej deosebit de a impulsiona elevii ibăneșteni să-și etaleze talentul artistic în domeniul picturii, prin realizarea unor icoane deosebite, menite să pună în valoare frumusețea și simbolistica iconografiei românești. Astfel, și la ediția a XV-a, strădania și potențialul creativ al elevilor din comună au fost recompensate cu diplome și premii.

Toți copiii participanți au fost premiați, primele trei locuri fiind acordate astfel:
LOCUL I – Atomei Ionuț
LOCUL II – Filip Patrik-Ștefan
LOCUL III – Hergheligiu Roxana

Mențiunile au fost obținute de: Acsîntoae Ioana-Petronela, Ciubotariu Beatrice-Maria, Neamțu Adriana, Popescu Anastasia, Racu Iasmina, Răuțu Sabina Raluca.

Ca în fiecare ediție, obiectivele concursului de creație plastică au fost: identificarea, stimularea și valorificarea potențialului creativ al elevilor, prin realizarea icoanelor pe sticlă și expunerea acestora, dezvoltarea expresivității și sensibilității artistice a elevilor prin promovarea valorilor creștine, redescoperirea chipului icoanei prin armonia culorii, descoperirea și dezvoltarea aptitudinilor artistico-plastice, oportunități în ceea ce privește afirmarea și punerea în valoare a personalității creatoare a elevilor, prin expunerea lucrărilor.

„Ca în fiecare an avem ocazia să vedem aceste exponate ale copiilor ibăneșteni cu ocazia sărbătorilor de Paște. Eu cred că este important că Ibăneștiul se poate face remarcat prin astfel de acțiuni în care copiii noștri depun un efort foarte mare, prin munca și implicarea lor. Felicitări, dragi elevi! Toți ați fost creativi, expresivi și în același timp sensibili. Împreună suntem o echipă minunată și vreau să vă asigur în continuare de tot sprijinul meu, al administrației locale, pentru toate proiectele și inițiativele!” a spus Primarul Comunei Ibănești, Romică Magopeț.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web