Repezi, dinamici, cu multă îndemânare... În deplasări rapide şi spaţii bruşte de direcţie, cu paşi încrucişaţi, bătăi şi sincope... Elevii Liceului „Regina Maria” Dorohoi au organizat o manifestare plină de forță și vitalitate, ce a marcat omagierea liceului la un veac de la ființarea lui, un prilej de evocare a unor momente frumoase, dar și a încercărilor prin care s-a trecut, toate acestea stând sub semnul eleganței și rafinamentului.
Un moment de bilanț, dar și de sărbătoare... Pentru toți reginiștii deopotrivă, flashmob-ul e un reper. Conceperea unei coregrafii, pe tema celebrării a 100 de ani de la inaugurarea liceului, a 100 de trepte întru devenire, a reprezentat o inițiativă comună, la care a subscris un grup vioi de elevi reginiști.
Realizarea flahmob-ului s-a desfășurat pe Piațeta Grigore Ghica, pe data de 1 iunie 2022, ora 13:00. Dansul a debutat cu o poveste aparte istorisită de elevii Licelui „Regina Maria” Dorohoi, pe melodia „We Will Rock You”. Intonat adesea pe stadioane, însoţit de bătăi ritmice de palme, „We Will Rock You" este un veritabil imn, care a dictat expresia cea mai pură a sentimentelor adolescenților. Dansul este considerat poarta spre identitatea reginistului, ce se va cultiva din generaţie în generaţie, exprimând specificul instituției de învățământ pe care o reprezintă.
Caracterul vioi și dinamic al coregrafiei a fost în concordanță cu acordurile imnului liceului „Jos pălăria pentru Regina”, pe care participanții le-au păstrat în suflet. Au avut o bogăţie a mişcărilor: de la mişcări line şi simple, la cele cu ritm alert, ce necesitau agerime şi virtuozitate. Flashmob-ul, atât de variat ca stil, tempo și ritm a întâmpinat cu entuziasm și maturitate secolul de existență al liceului. Elevii i-au celebrat devenirea, reflectând trăirile, suflet și istoria lor ca și colectiv.
Coregrafia a fost un concept, care a surprins publicul spectator prin expresia cea mai fidelă a permanenţei şi libertăţii, a metaforei renaşterii elevului reginist. Într-o splendidă simbioză între tradiție și modernitate, au fost reprezentanții unei arte care-și află esența în echilibru, în performanță și în istorie.
Se spune adesea că tinerețea înseamnă nechibzuință, lipsă de experiență, irațional. În perceția lor, tinerețea înseamnă forță, capacitate de adaptare, dorință de a performa. Iubitori ai dansului au valorificat una dintre cele mai expresive forme de exprimare, devenită artă prin inspirația, pasiunea și creativitatea pe care le implică.
Îi felicităm pe elevii Liceului „Regina Maria” Dorohoi care au crezut în puterea dansului și în capacitatea sa de a aduce oamenii împreună și de a construi o comunitate de diversitate socială și înțelegere într-un mod creativ, totul în timp ce dansau și se distrau! O largă gamă de diversitate culturală considerată eficientă pentru sădirea, menținerea și întărirea sentimentelor de solidaritate socială. (Petruța C. & Valentina U.)