Dorohoi News Logo

Primăria comunei Ibănești: Activitate de premiere a curajoșilor voluntari ai situațiilor de urgență

1

În ultimii ani am asistat la diferitele implicații ale dezastrelor și catastrofelor ce s-au produs, cum ar fi fenomene meteorologice extreme, pe de o parte, precipitații abundente ce au dus la inundații, iar pe de altă parte, lipsa precipitațiilor ce au condus la temperaturi foarte ridicate producându-se astfel incendii sau secetă cu efecte negative.

Serviciile privind situațiile de urgență, prezintă un rol foarte important în gestionarea cu promptitudine a situațiilor de urgență ce apardin cauza anumitor factori de risc. De aceea, reducerea gradului de risc privind apariția dezastrelor, necesită implicarea colectivă a tuturor, atât a celor din sectorul privat, cât și a celor din sectorul public.

În data de 9 iunie 2022, voluntarii pentru situații de urgență Ibănești, au participat la etapa județeană a „concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență”, organizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” județul Botoșani.

În cadrul concursului, aceștia au avut de trecut 3 probe supuse cronometrului, ce au constat în:pistă cu obstacole pe 100 de metri, ștafeta 4x100 și dispozitivul de intervenție. În urma finalizării cu brio a probelor de către cele 8 echipe concurente, echipajul SVSU Ibănești a obținut premiul al II-lea.

„Astăzi am ales să premiem victorioșii voluntari ai situațiilor de urgență ai comunei Ibănești. Sunt mândru de parcursul lor și de toată silința de care au dat dovadă în ducerea la bun sfârșit a probelor concursului, obținând astfel locul al II-lea la etapa județeană a „concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru sitauții de urgență”. Vreau să felicit membrii echipajul SVSU Ibănești deoarece au dovedit că sunt bine pregătiți, operativi și eficienți în gestionarea activităților privitoare la situațiile de urgență. Participarea an de an la aceste concursuri duc la îmbunătățirea calității serviciilor de urgență oferite cetățenilor comunei.” a afirmat Primarul Comunei Ibănești, Romică Magopeț

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web