Dorohoi News Logo

Investiții fără precedent în comuna IBĂNEȘTI - 23.500.000 RON atrași pentru modernizarea drumurilor comunale și sătești precum și înființare rețea de

d39114b5-33e1-43ad-8a79-2404aeee1844

Primăria comunei Ibănești a reușit să atragă suma de 10.000.000 RON pentru modernizarea drumurilor comunale și sătești în satul Ibănești (Măgura și DS723) și satul Dumbrăvița (adiacente DC80), obiectivul numărul 1 de investiții ce a primit finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel  Saligny”.

Proiectul face parte din obiectivele cu prioritate ridicată din cadrul “Strategiei de dezvoltare durabilă a comunei Ibănești pentru perioada 2021-2030”, fiind selectate pentru modernizare trasee critice din comună din punct de vedere al facilitării legăturilor cu instituțiile publice, cu drumurile naționale/județene, cu operatorii economici locali, cu zonele care au potențial de dezvoltare, cu zonele unde este nevoie de facilitarea accesului rutier în caz de intervenție (incendii, situații medicale, etc.) care nu au beneficiat de o sursă de finanțare pentru asfaltare. Realizarea acestui obiectiv de investiții ar crește considerabil atractivitatea comunei Ibănești în ceea ce privește dezvoltarea unor investiții private. 
 
De asemenea, primăria comunei Ibănești a atras suma de 13.500.000 RON pentru înființarea rețelei de apă și canalizare în satul Ibănești, obiectivul numărul 2 de investiții ce a primit finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Considerând situația din ultimii ani, în care comuna Ibănești a fost afectată în fiecare vară de secetă, cu consecințe majore din punct de vedere economic și al calității vieții, este foarte importantă realizarea unui sistem de alimentare cu apă și o rețea de canalizare. În acest context, realizarea unei reţele de apă, a unei rețele de canalizare ape menajere capătă o importanţă primordială pentru protecţia sănătăţii şi mai ales în ce privește bunăstarea populaţiei. 
 
„Sunt extrem de bucuros și mulțumit pentru că am reușit să obținem aceste fonduri semnificative, fonduri ce mă vor ajuta să dezvolt comuna așa cum nu a făcut-o nimeni. Sunt mândru de echipa mea și împreună cu ei vom da dovadă în continuare de profesionalism în demararea acțiunilor necesare pentru implementarea obiectivelor propuse. Acestea sunt cele mai mari fonduri obținute de comuna Ibănești până în prezent și vor fi foarte utile pentru  creșterea nivelului de trai al cetățenilor. Modernizarea drumurilor de interes local prezinta un impact potențial pozitiv, deoarece un mare număr de locuitori ai comunei vor avea acces în condiții optime la drumul județean (DJ 291D) și drumul național (DN 29A) ce face legatura cu orașul Dorohoi și orașul Darabani, cât și prin accesibilizarea unor clădiri care oferă servicii publice și a unor operatori economici locali. Următoarea investiție important va fi ”Înființarea rețelei de gaz” a declarat primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web