Dorohoi News Logo

Pompierii din județul Botoșani vor fi la datorie în minivacanța de Ziua Unirii

Pompieri_1

Pompierii vor fi la datorie, în județul Botoșani, în perioada 21 – 24 ianuarie 2023. Aceștia vor fi pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor sau a animalelor din medii ostile vieții, în situația în care se vor înregistra astfel de cazuri și pentru acordarea primului ajutor medical. 

Profitând de zilele libere, multe persoane vor merge în zonele turistice. Acestora le recomandăm să respecte toate măsurile de siguranță, atât pe timpul deplasării către obiective, cât și pe durata sejurului. În fiecare zi, trebuie respectate măsurile de prevenire a incendiilor. 

Reamintim faptul că, în sezonul rece, cele mai multe incendii se produc din cauza scurtcicuitelor, a coșurilor de fum defecte, neprotajate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului sau necurățate de funingine. Jarul căzut din sobă este, de asemnenea, o altă cauză de producere a incendiilor. 

De la începutul anului, s-au înregistrat 19 de incendii în gospodării, 15 dintre acestea din cauza coșurilor de fum. În urma unui incendiu generat de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile, un bărbat de 45 de ani, din Săveni și-a pierdut viața.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web