Dorohoi News Logo

Poliţiştii botoşăneni alături de elevii claselor întâi pentru promovarea măsurilor de siguranţă personală

scoala tedi

În cadrul Programului educaţional naţional „Şcoala Siguranţei Tedi”, prin intermediul căruia elevii de clasa I îşi însuşesc informaţii utile pentru siguranţa personală, poliţiştii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au desfașurat activităţi de informare în vederea reducerii riscului de victimizare la nivelul Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare Botoșani, a Școlii Gimnaziale Sf. Maria Botoșani și a Școlii Gimnaziale nr. 13 Botoșani.

Astfel, în perioada 16-17 martie, la nivelul unităților de învățământ sus-menționate, elevii claselor I au primit informaţii privind siguranţa personală acasă, pe stradă şi în locurile de agrement. Întâlnirile poliţiştilor cu copiii se desfăşoară sub forma unor activităţi cu caracter interactiv, în cadrul cărora copiii primesc sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte atunci când sunt singuri acasă, când se deplasează în locuri aglomerate, precum şi în situația în care siguranţa le este pusă în primejdie.

Polițiștii îi învaţă pe copii, care sunt regulile de circulație atunci când sunt pe role sau biciclete, cum să traverseze strada în siguranță, unde este locul lor în autovehicul, precum și alte noțiuni de educație rutieră necesare acestei categorii de vârstă.

Activităţile vor fi derulate la nivelul tuturor claselor primare înscrise în campanie.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web