Dorohoi News Logo

„Cu viața mea apăr viața” concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu - FOTO

concurs 11

Peste 50 de elevi au participat, astăzi, la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. 

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dersca, Dumbrăvița și Flămânzi.

Concursul a avut ca scop cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc ce pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, a modului de acţiune în cazul iminenţei producerii unei situaţii de urgenţă, precum și formarea spiritului de solidaritate şi implicarea în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în astfel de cazuri.

Concurenții au avut de susținut trei probe: una teoretică şi două practice. La proba teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecţiei civile. Probele practice au constat în transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contracronometru.

La final, clasamentul se prezintă astfel:

Categoria gimnaziu băieți/ mixt:
Locul I – Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani 
Locul II – Școala Gimnazială „Spiru Haret" Dorohoi 
Locul III – Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu" Dumbrăvița 

Categoria gimnaziu fete:
Locul I - Școala Gimnazială „Nicolae Iorga" Dersca 

La categoria liceu:
Locul I – Liceul „Regina Maria" Dorohoi 
Locul II – Liceul Teoretic „Grigore Antipa" Botoșani 
Locul III – Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi" Botoșani. 

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, la care au participat inspectorul general al IȘJ Botoșani, profesor Bogdan Gheorghe Suruciuc, dar și prim - adjunct al inspectorului șef al ISU Botoșani, colonel Petru Pălimariu. 

Câștigătorii au primit diplome, medalii și cupe.

Adresăm felicitări tuturor elevilor care au participat și instituțiilor de învățământ din care aceștia au făcut parte: Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, Liceul „Regina Maria” Dorohoi, Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" Flămânzi, Școala Profesională de Cooperație Botoșani, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Dersca, Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi, Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani și Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani.

Competiția a fost organizată cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșani și a Filialei Județene a Societății Naționale de Cruce Roșie Botoșani.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web