Dorohoi News Logo

Dorohoi : Un an de la potop

dorohoi

Se împlinește un an de la inundațiile care au lovit Dorohoiul. Fundal sumbru, giulgiu prevestitor, ploaia nu mai contenea.

În după-amiaza zilei de 28 iunie 2010, dezastrul s-a dezlănţuit în municipiul Dorohoi. Odată cu noaptea apele au pătruns năvalnic prin mai multe puncte ale oraşului, impresurându-l, acoperind şi devorând o mare parte din întinderea lui. Oamenii disperaţi urcau pe acoperişurile caselor, unde aşteptau să fie salvaţi, circulaţia rutieră a fost întreruptă, astfel că unele zone din oraş au fost izolate.

A venit potopul! Deşi nimeni nu s-a grăbit să-l anunţe şi oamenii au fost nevoiţi să fugă mai ceva ca-n filme de apele învolburate şi nervoase, poate pe autorităţile incapabile să realizeze diguri solide, că de, nu se aştepta nimeni, mai ales într-un oraş ca Dorohoiul să se întâmple calamităţi de o asemenea amploare.
A trecut potopul! Apa s-a retras şi a început procesul de întrajutorare a celor afectaţi şi apoi de demolare şi reconstrucţie a imobilelor grav afectate.

Locuitorii se chinuie și acum să refacă ceea ce apele le-au luat fără milă. În ajutorul lor au sărit diferite instituții, dar și persoane cu suflet mare. Guvernul a decis atunci să reconstruiască locuințe pentru cetățenii care au rămas pe drumuri. „Cine a fost gospodar, chiar dacă nu a avut bani, a împrumutat și tot a terminat de construit casa. Alții în schimb au stat prin baruri și acum casele mai au puțin și se dărâmă.” , spune un dorohoian.

Voluntari atât din Dorohoi, cât şi din alte oraşe şi chiar tări au sărit binevoitori în ajutorul sinistraţilor. Bineînţeles că mai toate figurile politice „măreţe” ale minunatei noastre țări şi-au făcut apariția la Dorohoi. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web