Dorohoi News Logo

Crucea Roșie Dorohoi merită un spațiu pe măsură

Gheras Angelica

Crucea Roșie din Dorohoi, cea care a avut un rol esențial în ajutorarea oamenilor afectați de ape în anul care a trecut, se confruntă la rândul sau cu probleme. Până la ora curentă, organizația nu are un centru funcțional de desfășurare al activității. Ea beneficiază de un spațiu mic, situat în clădirea principală de la Piața Centrală. Cu toate că a cerut un spațiu de la autoritățile locale încă nu a primit un loc care să îndeplineasca toate condițiile necesare care țin de igienă, depozitare de materiale și alimente în condiții propice, dar și un spațiu în care să poată fi ținute şedințe cu publicul. Spațiul actual este în posesia Crucii Roșii de aproximativ patru ani, însa el nu mai face față exigenţelor deoarece are aspectul unui simplu birou.

„Am mers până  acum în mai multe locuri, ne-am tot mutat din clădire în cladire, de la Casa Municipală de Cultură, la Căminul din Doja și mai apoi în clădirile ce aparțin de Servicul Public Local. Nu am găsit decât în căldirea de la Serviciul Public Local condițiile de care avem nevoie, cu toate acestea spațiul nu ne-a fost acordat pentru că în acea zonă se află Laboratorul de Afaceri, un alt proiect al Primăriei”,
ne-a declarat Angelica Gheras, președiinte Filiala Crucii Roșii Dorohoi.

Cei de la organizație nu au primit spațiul pe motiv că acesta nu este prins în Planul Urbanistic Zonal (PUZ)  pentru Crucea Roșie.  Primaria Municipală a oferit totuși alte două spații pentru desfășurare, în C.D. Gherea și în Trezoneriei, dar acestea  nu îndeplinesc cerințele ONG-ului și în plus pentru a fi folosite trebuie renovate, ceea ce cere noi investiții. Până atunci Crucea Roșie din Dorohoi încearcă să se descurce cu ceea ce are la dispoziție. (DorohoiNews.ro, Madălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web