Dorohoi News Logo

Strada „Locotenent Andrei” va beneficia de reabilitare

Strada_lt_Andrei

Strada  „Locotenent Andrei”  a trecut de-a lungul timpului prin mai multe schimbări, s-a încercat o reabilitare a acesteia, dar nimic concret până acum.  Dacă porțiunile centrale, cele din fața muzeului „George Enescu” arată prezentabil, același lucru nu se întâmplă și în cazul acestei străzi.

Nu de mult au fost finalizate lucrările la rețeaua de apă, dar strada a rămas la fel. Motivația principală a Primăriei cu privire la faptul că strada nu a fost încă asfaltată este că trebuie pusă și canalizarea, de aceea nu are rost să fie reparată.

„Anul trecut s-a  făcut racordarea la apă, iar anul acesta ar trebui făcută așa cum ne-au promis
canalizarea, însă nimic până acum. Dacă mergeți înainte cu ochii închiși s-ar putea să vă rupeți gâtul. Eu îi înțeleg de ce nu au început asfaltarea, dar dacă s-ar începe lucrările la canalizare s-ar rezolva problema mult mai repede”,
ne-a declarat Victor Liteanu, locatar pe Locotenent Andrei.

„Numai găuri, cum vedeți, canalizare nu avem, strada e așa de mult. E momentul să se schimbe ceva, nu putem face o baie, nimic. Suntem vârstnici și ne-ar plăcea să ne trăim bătrânețile frumos, să fim în rând cu lumea”, ne-a declarat P. Paula.

„Tot ne duce cu zăhărica, a venit la un moment dat, acum câțiva ani d-nul Lungu și ne-a zis că dacă îl votăm pe Băsescu ne va face strada și l-am votat și tot nimic. Noi spălăm și dăm apa la bordură, stăm cu toaletă în curte, avem loc de baie, dar fără canalizare nu se poate face nimic. La un moment dat a fost cea mai frumoasă stradă” ne-a declarat Păvăloaie Georgeta.

Contactat telefonic Dorin Alexandrescu, primarul Dorohoiului a ținut să clarifice problema și să informeze opinia publică cu privire la situația străzii : „În maximum două săptămâni voi prezenta o hartă a orașului cu străzile care vor beneficia de reabilitare atât la nivel de canalizare pluvială, cât și menajeră. Aceste lucrările se vor realiza printr-un proiect susținut de Consiliului Județean.  Strada „Locotenent Andrei” se află în acceași stare ca multe alte străzi, nu putem să mai facem alte investiții deoarece strada „Locotenent Andrei” este prinsă în acest proiect. De asemenea, se așteaptă semnarea celui mai mare proiect de reabilitare a părții carosabile care va cuprinde 22 de km de stradă și 44 de km de trotuar, derulat prin Fondul European”.

Rămâne de văzut dacă strada ,,Locotenet Andrei” va fi sau nu reabilitată în sfârşit prin acest proiect... (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web