Dorohoi News Logo

Locuitorii de pe strada Luceafărul nemulțumiți de devierea traficului

Strada Luceafarul004

Cei care locuiesc pe strada Luceafărul se declară nemulțumiți de devierea traficului greu după ce Bulevardul Victoriei a fost reabilitat. Deși camioanele și mașinile mari circulă pe această variantă de ani de zile, de curând a fost redirecționată și trecerea autobuzelor.  “Vedeți ce stradă avem? Casa mea este nouă, făcută din cărămidă și din cauza mașinilor mari mi s-a crăpat tavanul.Trebuia să se facă întâi strada, să fie asfaltaltă și mai apoi să se mute toată circulația. Suntem nevoiți să punem noi, oamenii, mână de la mână și să oprim trecerea”, spune doamna Florica care locuieşte pe strada cu pricina. De asemenea, o altă problemă sesizată de locuitori este praful care se ridică zi de zi, dar și trepidațiile pe care locuitorii le resimt.”Nici nu poți respira aici, mai ales când trece câte un camion de 3.5 tone. Ar trebui făcut ceva, degeaba se asfaltează dacă nu are pe unde să curgă apa. S-a făcut bulevardul cu pavele, iar acum tot traficul greu este direcționat pe aici. E ca și cum cei de pe bulevard sunt oameni, iar noi nu”, a spus Adrian Nechita.

“Praful intră peste tot , este ceva groaznic. Autoritățile doar au promis că se va rezolva, ne-au tot spus să așteptăm și așa se întâmplă de ani de zile. Măcar dacă s-ar asfalta sau dacă s-ar face canalizarea, că la urma urmei nu sunt decât câteva sute de metri.”

“Este praf, este mizerie, trec mașini mari cu viteză. Nu mai avem ce face, am tot primit promisiuni însă degeaba. Sunt ani de zile de când se spune că vor face strada”, a spus  Mihai Știrbu.

Deși este mult timp de când oamenii sunt nevoiți să își repare casele an de an, situația pare să fie una cu care deja s-au obișnuit.  “Este un lucru bun faptul că nu se mai trece pe bulevard, însă se distruge și mai tare strada care și așa este distrusă. Crapă mereu casele, suntem nevoiți să reparăm însă cine știe cât o să țină. Este mizerie, nu putem scoate rufele la uscat, singurul lucru care se face este să se stropească, însă este insuficient”, a declarat Constantin Bejenaru.

Contactat telefonic, primarul Dorin Alexandrescu a promis că în maximum 10 zile va pune la dispoziția cetățenilor din Dorohoi o hartă a municipiului cu străzile unde se vor face lucrări de alimentare cu apă, canalizare și de reabilitare a străzilor și trotuarelor.”Este un proiect pentru care urmează să merg la București ca să obțin ultimele semnături pentru reabilitare. Acest proiect trebuie corelat cu un alt proiect de refacere a canalizărilor și alimentărilor cu apă care se derulează în Consiliul Județean.” (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web