Dorohoi News Logo

Proiectul „Luna pentru viață” în Protopiatul Dorohoi - FOTO

ggg-19

În luna Martie anul 2024, Protopopiatul Dorohoi prin Biroul Pro - Vita organizează a treia ediție a proiectului educațional „Luna pentru Viață”, tema propusă pentru acest an fiind: „Construim împreună pentru viață”.

Astfel parohiile din cuprinsul Protopopiatului Dorohoi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi și Asociația Tinerilor Ortodocși-filiala Dorohoi, vor desfășura următoarele activități:

1. Proiecții de filme pro viață în fiecare cerc Pastoral și în liceele din Dorohoi prin profesorii de religie
2. Săvârșirea Tainei Sfântului Maslu și rugăciuni pentru mamele însărcinate și copii
3. Ateliere de lectură pro viață „Spune-mi o poveste”, organizate în grădinițe, școli și licee.
4. Marcarea zilei de 25 martie – ziua mamei creștine - vizita mamelor însărcinate la maternitate cu sprijinul preotului de caritate din cadrul Spitalului municipal Dorohoi;
5. Concurs de poezii și eseuri pe tema pro-viață în școli și licee;
6. Proiectul educațional „Luna pentru Viață”, organizat de Protopopiatul Dorohoi prin Biroul Pro Vita în parteneriat cu unități de învățământ din zona municipiului Dorohoi;
7. Marșul pentru Viață, va fi organizat în data de 30 Martie 2024, în orașul Dorohoi, începând cu ora 12.00 pe traseul Parc Cholet-Primăria Dorohoi, la care sunt așteptați cât mai mulți dorohoieni pentru a pune în lumină valoarea vieții din prima secundă și până în veșnicie.

În organizarea acestor activități, vor fi implicați: elevi, profesorii de religie, cadre didactice, profesori de muzică, consilieri școlari, psihologi, asistenți sociali, tineri care doresc să facă voluntariat pro - vita. Vă așteptăm cu drag ca împreună să fim lucrători în acest minunat proiect dedicat vieții! Tinerii și persoanele dornice de a fi implicate ca voluntari în activități sunt așteptate să ne contacteze la numărul de telefon 0758432436! (Pr. Prof. Iftodi Marian, coordonator Birou Provita - Protopopiatul Dorohoi)

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web