Dorohoi News Logo

Continuă digitalizarea Spitalului Municipal Dorohoi

1

A fost aprobat proiectul „Digitalizarea Spitalului Municipal Dorohoi” depus de U.A.T. Municipiul Dorohoi în parteneriat cu Spitalul Municipal Dorohoi, în cadrul Planului Național de Redresare şi Reziliență - Componenta C12 – Sănătate, INVESTIȚIA: I3. Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină, Investiția specifică: I3.3 - Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice, apelul de proiecte MS-733.

Proiectul își propune să continue procesul de digitalizare a secțiilor Spitalului Municipal Dorohoi prin înglobarea aplicațiilor informatice medicale de ultimă generație și infrastructură digitală (periferice, stații de lucru și rețelistică) în activitatea desfășurată în interiorul Spitalului Municipal Dorohoi.

În urma finalizării proiectului de investiții, interacțiunea dintre pacienți și mediul spitalicesc vor fi eficientizate și îmbunătățite, iar calitatea serviciilor medicale va crește considerabil odată cu scăderea timpilor de așteptare și tratare.

Investiţia are o valoare totală de 3.232.575,50 lei (inclusiv T.V.A.), din care valoarea eligibilă este 2.931.637,59 lei (inclusiv TVA), iar valoarea suportată din bugetul local de 300.937,91 lei (inclusiv T.V.A.).

Noile dotări informatice, atât din punct de vedere software cât și hardware, vor veni în completarea proiectelor de investiții aflate deja în implementare în spitalul municipal, formând un mediu modern, tehnologic și atractiv atât pentru cadrele medicale, cât şi pentru pacienţi.

Până în prezent au fost atrase, pentru spitalul dorohoian, fonduri care însumează o valoare de 117,720,565.33 lei cu T.V.A., investiţii care vor îmbunătăţi capacitatea de îngrijire şi tratament a pacienţilor şi vor conduce la consolidarea calităţii actului medical.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web