Dorohoi News Logo

O altfel de Zi a Jandarmeriei Române, sărbătorită alături de elevii dorohoieni - FOTO

jandarmi 02

Ieri dimineață, sala cinematografului Melodia din municipiul Dorohoi a fost plină cu elevi de liceu și cadre didactice, care au asistat la o activitate de informare pe linia prevenirii faptelor antisociale în mediul școlar, desfășurată de jandarmi.

Discuțiile cu participanții au vizat prevenirea faptelor cu violență, efectele negative ale substanțelor interzise cu efect psihoactiv și urmările legale ale comercializării sau consumului acestora, delincvența juvenilă, bullying-ul și relațiile dintre elevi.

După finalizarea întâlnirii, elevii au putut urmări, pe esplanada Primăriei municipiului Dorohoi, exerciții de disciplină, dresaj canin și de intervenție pentru prinderea unui infractor care nu se supune somațiilor.

De asemenea, tinerii au văzut mijloacele de intervenție din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, autospecialele de serviciu și au primit informații privind oferta de școlarizare în instituțiile militare de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Jandarmeriei Române:  Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza" București, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Drăgășani.

Activitatea a fost organizată în municipiul Dorohoi cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române și a 130 de ani de atestare documentară a Companiei Jandarmi Botoșani - 1 Aprilie 1894.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web