Dorohoi News Logo

Curcubeul muzical încheiat de artiștii Ansamblului „Mugurelul-Mărgineanca” care au încântat publicul dorohoian în ciuda ploii - FOTO

Mugurelul_08

În cadrul spectacolului „Curcubeu Muzical numit copilărie”, dedicat Zilei Internaționale a Copilului, a urcat pe scena dorohoiană și Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca”.

În seara zilei de sâmbătă, 1 Iunie 2024, de pe scena amplasată în Parcul Polonic Dorohoi au răsunat ritmuri tradiționale românești. 

De 40 de ani, Orchestra „Mugurelul” de la Clubul Copiilor Dorohoi, nu doar că a conservat tradițiile muzicale ale Moldovei, dar a și creat un mediu unic de creștere și dezvoltare pentru numeroase generații de copii. Acești copii au avut privilegiul de a învăța și de a se dezvolta în sânul orchestrei, într-un mod atât de frumos, cultivând un limbaj muzical deosebit și profund emoționant.

Cântecul popular, bogăţie de nepreţuit a folclorului românesc, este îmbrăţişat cu multă pasiune de elevii cercului „Orchestră populară” de la Clubul Copiilor Dorohoi, care, cu perseverenţă, au urcat pe scenă în calitate de solişti vocali sau instrumentişti, coordonați de prof. Marcel Dupu. 

Dansul popular este o poartă spre identitatea națională a unui popor. De ani buni, Orchestra „Mugurelul” colaborează cu Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, instruit de maestrul coregraf Valentin Rău, fapt pentru care, publicul dorohoian a urmărit un program special conceput pentru participarea în concursurile naționale și internaționale de profil. Acesta a cuprins piese de orchestră, melodii interpretate de soliști vocali și instrumentiști, grup vocal și suită de dansuri mixte.

De asemenea, ca invitați speciali au participat și membrii grupului vocal „Cununița”, coordonați de prof. Lorena Andrișan-Dupu, reprezentanți ai Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani.

Spectacolul a continuat neîntrerupt, în ciuda unei ploi puternice care a încercat să perturbe evenimentul. Determinarea artiștilor de a-și prezenta talentul și devotamentul pentru muzica și dansurile tradiționale românești au triumfat. Ploaia, adesea catalogată ca un semn de belșug și prosperitate, a fost urmată de apariția unui curcubeu. Astfel, spectacolul „Curcubeul Muzical numit copilărie” a fost completat de un curcubeu real, încheind seara într-un mod memorabil pentru toți cei prezenți. (Elisa B., Alex C.)

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web