Dorohoi News Logo

Atenționare meteorologică tip COD GALBEN de instabilitate atmosferică în județul Botoșani

ploaie

Județul Botoșani se va afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, până la ora 23:00. 

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. Vântul va avea la rafală 55...65 km/h.

Și hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râurile Siret, Bahlui și afluenții acestora și au instituit Cod Galben până mâine, la ora 09.00. Fenomenele prognozate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE". 

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență. Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web