Dorohoi News Logo

Complex comercial din Botoșani salvat de pompieri din cauza unui incendiu pornit de la gunoiul menajer - FOTO

Pompieri (1)

Un complex comercial de pe Calea Națională din municipiul Botoșani a fost salvat de pompieri, astăzi, din calea flăcărilor. Un incendiu, pornit de la gunoiul menajer, s-a extins la peretele construcției, punând în pericol magazinul.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă. Au ars aproximativ 100 de kilograme de gunoi menajer și cca. 25 de metri pătrați dintr-un perete construit din panouri sandwich. 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind utilizarea focului deschis în spații deschise. Atragem atenția asupra faptului că arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile poate avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de construcții, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web