Dorohoi News Logo

Un teren degradat poate aduce milioane

teren

Primăriile au fost anunțate de către Conducerea Agenției pentru Protecția Mediului că s-a deschis o nouă sesiune de finanțare în cadrul „Programului de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate”.

Ca atare admistrațiile publice locale pot accesa fonduri nerambursabile din Fondul pentru mediu, până pe data de 19 august. Aceste fonduri se acordă pentru a ajuta localitățile doritoare să îmbunătățească calitatea mediului prin împădurire, să amelioreze progresiv capacitatea de producție a terenurilor agricole aflate într-o stare de degradare, pentru a se menține biodiversitatea și pentru a se asigura dezvoltarea continuă a funcțiilor ecologice și sociale ale pădurilor.

Cei de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) au declarat că un solicitant poate depune o singură cerere pentru mai multe suprafețe pe care vizează să le amelioreze. Finanțarea se acordă în proporție de 100% din cheltuielile unui proiect, la care se poate adăuga eventuala contribuție personală. Suma maximă care poate fi accesată este de 3.500 mii lei.

Depunerea proiectelor a început pe data de 18 iulie și se va încheia în august când va avea loc analiza dosarelor depuse și bineînțeles, repartizarea fondurilor cazurilor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate. (DorohoiNews.ro)
 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web