Dorohoi News Logo

ATENȚIE! Nu există „Mie nu mi se poate întâmpla!”

1

Nu există „Mie nu mi se poate întâmpla!” Copiilor mici le place să se joace cu apa. Dacă sunt lăsați singuri lângă butoaie sau vase cu apă, piscine gonflabile, gropi pline cu apă sau lângă fântâni neacoperite, aceștia pot fi în pericol să se înece.

Pentru a preveni tragediile, pompierii reamintesc câteva sfaturi, astfel:
- acoperiți fântâna cu capac;
- acoperiți cu capace (mai grele) orice vas cu apă din curte sau casă: cratiţe mari, găleţi, căzi, butoaie, etc;
- țineți găleţile cu apă potabilă cât mai sus şi acoperite – un copil mic se poate îneca şi într-un vas cu puţin lichid;
- închideți ușa toaletei din curte cu zăvorul/cârligul;
- îngrădiți accesul la orice groapă cu apă din curte;
- supravegheați permanent copiii şi să nu-i lăsați niciodată singuri în apă.

Sfaturile fac parte din campania de prevenire a accidentelor casnice în care sunt implicați copiii, „Un cămin sigur pentru copilul tău”, derulată de ISU Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani și Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Unic la nivel național, proiectul își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani prin informarea, conștientizarea și responsabilizarea adulților. Dezvoltarea conceptului de "cămin sigur pentru copilul tău” a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme.

Data de 10 a fost declarată ziua campaniei.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web