Dorohoi News Logo

Polițiștii botoșăneni alături de copiii aflați la Școala de Vară

2

Ziua de 9 iulie 2024 a constituit un prilej de întâlnire pentru copiii aflați la Școala de Vară organizată de Parohia Boscoteni, comuna Frumuşica, cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Botoşani.

Astfel, copiii au primit informaţii privind siguranţa personală acasă, în fața calculatorului, pe stradă şi în locurile de agrement. Întâlnirile poliţiştilor cu copiii au avut un caracter interactiv, în cadrul cărora copiii au primit sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte atunci când sunt singuri acasă, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa le este pusă în primejdie.

Siguranța în mediul online a fost una din temele aduse în discuţie, pentru că e vacanță și tentația de a petrece mai mult timp pe calculator, pe jocuri sau pe rețelele de socializare este mai mare. Polițiștii au atras atenția copiilor asupra consecințelor la care se expun printr-o utilizare neadecvată a internetului, în caz contrar, putând deveni foarte ușor victime ale cyberbullyingului.

Poliţiştii au discutat cu adolescenţii aflaţi în tabără şi aspecte care au vizat legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaţi în alte infracţiuni din sfera traficului de substanţe interzise, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora. Tinerilor li s-a explicat ce sunt drogurile, ce efecte au, din ce sunt obţinute, încercându-se informarea acestora cu privire la consecinţele consumului de substanţe interzise. 

De asemenea, copiii au primit vizita polițiștilor rutieri care le-au prezentat principalele reguli de comportament în trafic. Polițiștii au discutat despre traversarea în siguranță, care sunt regulile de circulație atunci când sunt pe biciclete, unde este locul lor în automobil, precum și alte noțiuni de educație rutieră necesare acestei categorii de vârstă.

Copiii au avut acces în interiorul unei mașini de intervenție, simțindu-se pentru câteva clipe și ei mici polițiști.

În cadrul activităţilor au fost distribuite materiale realizate în cadrul parteneriatului derulat de IPJ Botoşani cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web